Italië Ravenna

Italiano

English

Deutsch

Français

Espanol

vacation guideGIDSEN EN REISLEIDERS AAN DE ADRIATISCHE KUST

Nederlandstalige rondleidingen
Plattegrond Ravenna
Prijslijst
Contacteer ons
E-mail ons

apollinare basilica


De aantrekkelijke stad Ravenna ligt vlakbij de bekende zandstranden van de Adriatische kust, op twee uur afstand met de auto van Venetië, Florence en Perugia en vier uur van Rome.

Ravenna City Guide


Voor verdere informatie, vul het aanvraagformulier in of stuur ons een e-mail.

Ravenna: het Byzantium van het Westen
Ancient Rome
Langs de Adriatische kust schittert een echte parel: Ravenna. Vandaag een rustig en aangenaam stadje, was Ravenna in de late Oudheid een stad met keizerlijke pracht: laatste hoofdstad van het ondergaande West-Romeinse Keizerrijk (5de eeuw), hoofdstad van het Germaanse koninkrijk van de Gotenkoning Theodorik (5de-6de eeuw) en ook hoofdplaats van het Byzantijnse Exarchaat (6de-8ste eeuw).
Nu is Ravenna een gezellig, grotendeels verkeersvrij stadje dat u gemoedelijk te voet, of met het door de plaatselijke bevolking geliefde verkeersmiddel, de fiets!, kunt verkennen. Niet alleen de monumenten maar ook de winkelstraatjes en de pittoreske markthal zijn aantrekkelijk, en als u wilt uitblazen kunt u genieten van een lekker Italiaans ijsje of een cappuccino in één van de café’s op de Piazza del Popolo.

De mooiste verzameling mozaïeken in Italië 
Die treft u aan u in Ravenna in de basilieken uit de 5de en de 6de eeuw die tot de oudste en de best bewaarde van de christelijke wereld behoren. Sinds 1996 zijn deze kunsschatten: de San Vitale basiliek, de tombes van Galla Placidia en van Theodorik, de baptisteria en de basilieken Sant’Apollinare Nuovo en Sant’Appolinare in Classe beschermd door de UNESCO als werelderfgoed.

Wat bieden wij?
Wil u meer weten over de geschiedenis van Ravenna en de achtergrond van de monumenten? Wil u de fonkelende pracht van de mozaïeken in u opnemen zonder telkens van uw boek te moeten opkijken? Wil u graag de omgeving van Ravenna ontdekken, de keramiekstad Faenza, de Podelta, het hoofse Ferrara? Dan kunt u beroep doen op onze diensten!
IL PAPAVERO is een coöperatie van reisleiders en stadsgidsen voor Ravenna en kunststeden in de omgeving. De leden van de coöperatie zijn in het bezit van de vereiste beroepsvergunningen en hebben een jarenlange ervaring met Italiaanse en buitenlandse toeristen, scholen en reisbureau’s. Naast rondleidingen in het Italiaans, Engels, Duits, Frans, Spaans en andere talen bieden wij ook rondleidingen in het Nederlands. 
stained glass

Nederlandstalige rondleidingen
Aanvraagformulier voor informatie

Coöperatie IL PAPAVERO
Via Cavour 114 - 48121 Ravenna (Italië)
tel.(+39) 0544 30101 fax (+39) 0544 36236
Email : ilpapavero@tin.it